Hertha Berlin vs Union Berlin

Berlin-derbyet

reiseperiode: fre. 27. jan. - man. 30. jan.

Tysklands hovedstad Berlin har selvfølgelig også et derby, men i motsetning til mange andre derbyer har Berlin-derbyet involvert flere forskjellige klubber opp gjennom årene. På 1950-tallet var det kampen mellom Tennis Borussia Berlin og Hertha BSC som ble kalt byens fotballderby. Siden har også Blau-Weiss 1890 og SC Charlottenburg kommet til. Og som om ikke det var nok, finner vi også FC Vorwarts Berlin, SC Dynamo Berlin og til slutt Union Berlin i byen. Grunnen til at alle disse klubbene har spilt ”Berlin-derby” er at klubbene sjelden har spilt i den øverste ligaen samtidig. Derfor har Berlin-derbyet historisk sett blitt spilt mellom de høyest rangerte hovedstadsklubbene, uavhengig av hvem de måtte være.


Senest har Hertha Berlin hatt en lang periode som den eneste hovedstadsklubben i den øverste tyske fotballigaen, men likevel er FC Union Berlin nå for første gang i det beste selskapet, noe som betyr at Berlin-derbyet er tilbake og det passer hovedstadens fotballscene. I 2019 var den første Bundesliga-kampen mellom de to gamle rivalene fra dagene i de lavere ligaene en voldsom og intens opplevelse med et fullsatt stadion, rikelig med fyrverkeri og en seier for nykommerne FC Union Berlin etter at en straffespark ble konvertert etter bare 80 minutter.


Et hovedstadsderby er alltid en spesiell opplevelse, og Berlin er intet unntak, men hvor er det beste stedet å se kampen? Hertha Berlin er basert på det historiske Olympiastadion, bygget for verdensmesterskapet i 1936 og omfattende renovert i forkant av verdensmesterskapet i Tyskland i 2006. I dag har Olympiastadion plass til 74 500 tilskuere og er et must hvis du er ute etter tysk fotballatmosfære på sitt beste. Den eneste ulempen med stadionet er banen, som gjør at avstanden til banen er stor. Derbyet på Union Berlin spilles derimot på det mer ydmyke Stadion An der Alten Försterei, som bare har plass til 22 000 tilskuere, noe som gjør det til et av de minste stadionene i Bundesliga. Men la deg ikke lure, for stemningen bak det ene målet kan lett måle seg med atmosfæren på Olympiastadion, så hvor du skal se kampen avhenger av om du liker røyk eller blått.

Andre Rivaliserende oppgjør