Leverkusen vs FC Køln

Rhin-derbyet

Tyskland har selvfølgelig Ruhr-derbyet mellom Borussia Dortmund og Schalke 04, men ikke langt fra Ruhr-distriktet ligger Rhinen, en elv som forbinder to andre Bundesliga-byer, og som naturlig nok har gitt opphav til en annen lokal rivalisering. Her er det katedralbyen Köouml;ln som står i sentrum, og selvfølgelig det berømte FC Köouml;ln. Spør du lokalbefolkningen, er klubben en naturlig del av toppkampen i Bundesliga, og historien om mesterskap i blant annet 1964 og 1978 har bidratt til å holde klubbens fans fast i troen.


Dessverre for FC Kölns trofaste fans fikk troen deres noe av et slag da en relativt ukjent klubb fra forstaden Leverkusen plutselig rykket opp til den øverste tyske fotballigaen i 1979. Fra da av tok Bayer Leverkusen stille og rolig over makten i området rundt Köln. Dette skapte naturlig nok en sterk rivalisering mellom de to klubbene, og da Leverkusen vant europacupen i 1988 og ble nummer to i Champions League i 2002, var det tydelig at maktbalansen var tippet, selv om Bayer Leverkusen aldri har vunnet Bundesliga.


De siste årene har imidlertid forskjellen mellom de to Rhin-klubbene krympet betydelig, og klubbene er mer like enn de har vært på lenge, noe som setter scenen for ekstremt intense og spente derbies hver gang de to klubbene støter sammen. Og stadionopplevelsen er uovertruffen, enten du velger å se klassikeren på RheinEnergie Stadion i Köln eller Bay Arena i forstaden Leverkusen. Førstnevnte er et topp moderne fotballstadion som ble brukt under VM i 2006, og kapasiteten på 50 000 tilskuere er fullt utnyttet når Bayer Leverkusen kommer på besøk. Bay Arena, Leverkusens hjemmebane, er også et moderne fotballstadion der stemningen raskt når kokepunktet under derbyene, men kapasiteten på 30 000 er ikke helt på høyde med RheinEnergie Stadion. Likevel har Bay Arena vært vertskap for mange uforglemmelige kamper i både europacupen og Champions League. Så uansett om du velger å se derbyet på det store stadionet i Köln eller på legendariske Bay Arena, kan vi hjelpe deg med å få den beste derbyopplevelsen.

Andre Rivaliserende oppgjør