Gladbach vs FC Køln

Rhine Derby v. 2.0

Hvis du trodde at Rhein-derbyet sto mellom FC Köln og naboklubben Bayer Leverkusen, må du tro om igjen. For selv om kampen omtales som ”Rhein-Derby” eksisterer derbyet i versjon 2.0. Selv om de to tyske fotballklubbene FC Köln og Borussia Dortmund ikke har kjempet side om side om mesterskapet siden 1978, betyr ikke det at rivaliseringen er lagt på hylla. Faktisk har kampen ikke mistet noe av sin intense atmosfære, selv om derbyet ikke lenger avgjør hvem som blir kronet ” meister ” når Bundesliga-sesongen er over.


Derbyet har et kjent navn, noe som kan forårsake litt forvirring. Kampen kalles Rhein-derby og det samme gjelder kampen mellom FC Köln og Bayer Leverkusen. Du kan imidlertid være sikker på at de lokale Mönchengladbach-fansen vil si at Rhein-Derby er kampen mellom dem og FC Köln. At det er denne kampen som er navnet, gir mening, ettersom klubbene er de to mestvinnende i regionen. Köln har to Bundesliga-titler til sitt navn, mens Borussia Mönchengladbach kan skilte med ikke mindre enn fem titler, pluss to europacupseire og ytterligere tre finaler.


Rivaliteten mellom klubbene begynte i 1950, og i løpet av de siste 70 årene har rivaliseringen bare vokst seg sterkere. Det er kampen om hvem som for øyeblikket, og historisk, er den beste klubben i Rhin-regionen. I denne sammenhengen teller ikke Bayer Leverkusen, ettersom de ikke har et eneste tysk mesterskap under beltet.


Det historiske og atmosfæriske derbyet spilles vanligvis foran fullsatte tribuner. Begge klubbers hjemmebane har plass til over 50 000 tilskuere, så du er garantert en fantastisk atmosfære på praktisk talt hele stadion, uansett hvor du ser kampen. Men hvis du vil være tett på kampen, kan vi hjelpe deg med seter i Nordkurven på Borussia Park eller Sørkurven på RheinEnergie Stadion i Köln. Uansett hva du velger, er du garantert en kamp med fullsatte tribuner og et historisk derby på banen. Dette er kampen som ingen vil tape og alle vil vinne. Dette er tysk fotball på sitt aller beste.

Andre Rivaliserende oppgjør