Logo of Leicester

Fotballreiser til Leicester

Ta en fotballtur til Leicester C i byen Leicester og omegn. Stadionet King Power Stadium har plass til 32 261 tilskuere. Klubben spiller i den øverste engelske ligaen som heter Premier League. Byen Leicester og omegn med omtrent 500 000 innbyggere har mange spennende severdigheter, attraksjoner og steder å oppleve.

Stadion

King Power Stadium

Fotballferier til Leicester – Leicester City FC

Fram til midten av 1990-tallet var ikke Leicester City kjent mye lenger enn Leicesters kommunegrenser. Klubben endret imidlertid på det og i dag er klubben kjent vidt og bredt. Historien har imidlertid ikke alltid vært på klubbens side og klubben har gjennom årene levd en relativt anonym tilværelse med perioder i henholdsvis de beste og nest beste fotballrekkene i England. Fotballklubben spiller hjemmekampene sine på det moderne King Power Stadium, et stadion med en kapasitet på 32 261 tilskuere. På fotballturene til Leicester kan du i tillegg til fotball også bruke tid på å utforske byen med litt over en halv million innbyggere. Leicester byr på en gammel by, en katedral og et område med koselige byer som best besøkes på markedsdager. I tillegg finner du massevis av aktiviteter hele året og nattelivet er heller ikke spart på i Leicester.

Klubben som aldri slo seg ned i en liga

Siden navneendringen til nåværende navn, etter første verdenskrig, er Leicester Citys historie mest kjent for sine opphold i hhv. den beste og nest beste engelske fotballserien. De marineblå hadde noen ganger lange opphold i både første og andre divisjon og det skjedde alltid best ettersom man skulle tro at klubben var i ferd med å etablere seg. De mange turene opp og ned har gjort at mange fotballfans har glemt klubben en stund for plutselig å se den dukke opp igjen et tiår senere. Slik gikk klubben før andre verdenskrig og også etter, faktisk har det gått slik til nå, men av flere grunner har det blitt litt mer interessant å følge klubbens fotballreiser både i England og på det europeiske kontinentet som fan av Leicester City.

Et av de kjente fjesene som har representert klubben både i den nest beste og den beste engelske fotballigaen er keeperen Kasper Schmeichel, som har spilt i klubben siden 2011. Han ble med etter at klubben hadde vært nede en tur og snudd. i 3. beste liga i 2009 for første og eneste gang i klubbens over 100-årige historie. Siden den gang har Kasper Schmeichel utviklet seg til en trygg siste grøft for de marineblå og han spilte en ledende rolle i klubbens største resultat noensinne. Veien til det resultatet begynner imidlertid et helt annet sted.

Det nye årtusenet og problemene i Leicester City

Klubben gikk inn på 00-tallet som et Premier League-lag, en tittel de hadde hatt siden 1996, men den skulle ikke vare lenge. For det glade 90-tallet med blant annet superstjernen Emile Heskey på lagkortet var over og en ny æra tok form i Leicester. I 2002 rykket klubben ut av toppsjiktet med et brak da den ble nummer 20 av 20 deltakende lag. Klubben hadde imidlertid ikke tenkt å spille i andre klasse lenge fordi den nybygde stadion ga energi til laget og allerede året etter var Leicester tilbake i Premier League. Igjen skulle det imidlertid ikke gå Leicesters vei og en slurvet sesong endte med nok et nedrykk til The Championship og denne gangen skulle nedrykket ramme Leicester så hardt at de ikke var å finne i toppsjiktet de neste 10 årene.

Etter nedrykket startet en rekke kritiske år for klubben hvor midlene var små og forventningene konstant høye blant klubbens fans. I 2006 ble klubben solgt og den nye eieren klarte å ansette og sparke totalt seks forskjellige managere på et drøyt år, noe som til slutt førte til et ganske fatalt utfall for klubben. I 2008 måtte Leicester akseptere at de for første gang i klubbens historie måtte ned til League 1. Nedrykket resulterte i nok en treneroppsigelse, men ansettelsen av Nigel Pearson skapte likevel litt ro i laget som resulterte i en rask opprykk til The Championship. Resultatene for laget var betydelig bedre enn tidligere år og to ganger klarte klubben å ta seg til sluttspillrundene for Premier League, hvor den endelige skarpheten manglet.

Klubben, med Kasper Schmeichel i mål, klarte imidlertid å rykke opp til Premier League i 2014 etter en periode på 10 år. Det var ingen enkel oppgave å nå Premier League, men resultatene flasket seg fullstendig for klubben og opprykk ble til slutt sikret via en førsteplass i The Championship. Det skulle imidlertid bli mye større fotballopplevelser for klubbens fans i årene etter. Den første sesongen i Premier League var tøff for klubben og til tross for en utmerket start der Leicester City F.C. blant annet slo Manchester United 5-3, etter å ha ligget under 1-3 gikk gassen av ballongen. I begynnelsen av april 2015 var klubben hele 7 poeng fra sikkerheten med kun 9 kamper igjen. Imidlertid skulle de gjøre et av de fineste comebackene i engelsk fotballs historie ved å overleve imponerende gjennom en mengde seire i de siste ni kampene.

Mesterskap, Europa og fremtiden

Til tross for at de så vidt hadde sikret seg overlevelse sesongen før, var det et stålsatt mannskap som la ut og symbolet på det var Jamie Vardy. Spissen slo alle rekorder ved å score 13 mål på 11 kamper og da kunne klubbens fans plutselig drømme om fotballreiser til det europeiske kontinentet. I desember lå klubben på førsteplass i ligaen, noe som sto i sterk kontrast til bunnplasseringen laget hadde hatt nøyaktig ett år tidligere. Fansens drøm om europeiske fotballopplevelser ble en realitet da klubben slo Sunderland 2-0 i april. Det var første gang i klubbens historie at de klarte å kvalifisere seg til UEFA Champions League. Jamie Vardy og resten av Leicester-laget var imidlertid ikke ferdige med å produsere det som senere har blitt kalt det største sjokket i engelsk fotball noensinne.

En drøy måned senere kunne Leicester sikre seg tittelen Premier League-vinnere uten engang å spille. Det hele kom an på kampen mellom Tottenham og Chelsea, en kamp som etter et skikkelig drama endte 2-2 og dermed sendte et av de mest ettertraktede trofeene i verden til King Power Stadium i Leicester. Resultatet gjorde at klubben ble den første noensinne til å heve seg fra en posisjon i tredje beste rekke til engelske Premier League-mestere på bare syv år. Mesterskapet var begynnelsen på en ny æra for Midlands-laget og i neste sesongs Champions League var klubbens fans på fotballreiser til flere europeiske byer for å følge laget. Siste stopp var Madrid, hvor det ble et knepent nederlag mot Atletico Madrid.

I den hjemlige ligaen falt resultatene litt de kommende sesongene og fotballopplevelsene ble nok en gang lengre innimellom. Leicester klarte imidlertid å vinne en Europa League-plass i 2020 og i ligaen var klubben halvveis i 20/21-sesongen til nok en flott plassering og kanskje muligheten til å sende fansen av sted på flere fotballturer fylt med nye fotballopplevelser. Vil du være med å støtte Leicester City F.C. i jakten på suksess i Europa eller eventuell etablering i Premier League?

Registreret i rejsegarantifonden Nummer: 3350
Registrert i Reisegarantifondet Nummer: 3350