Preston mot Blackpool

West Lancashire Derby

Blackpool, Englands favorittferieparadis, ligger i landets nordligste hjerte, men innen rekkevidde av byene Liverpool og Manchester. I denne byen finner du det merkelige, det inspirerende og det helt meningsløse, men heldigvis har den også en fotballklubb som lokalbefolkningen elsker og et derby, så det er ingen unnskyldning for å holde seg borte.


Uoffisielt kalt ” M55 derby & rdquo;, etter motorveien som forbinder Preston til Blackpool, er West Lancashire-derbyet et av de mest klassiske og elskede derbyene i Nord-England. De to klubbene ligger bare 25 kilometer fra hverandre, så rivaliseringen er intens og kampene er nesten alltid utsolgt. Derbyet ble spilt for første gang i 1901, og rivaliseringen har bare tiltatt siden den gang. Dessverre har begge klubbene hatt et rykte som løftelag i divisjonene, og derfor har det vært lengre perioder uten M55-derbyet gjennom årene.


Spesielt Blackpool har etter overgangen til Premier League i 2010 vært inn og ut av divisjonene, men etter at nedturen kulminerte i League Two, er klubben tilbake i Championship der Preston North End har vært siden 2015. Dette betyr at derbyet er tilbake med den intense atmosfæren vi kjenner fra Nord-England, der følelsene er ute i det fri, der folk ikke er redd for å lufte frustrasjonene sine og der den lokale fotballklubben er identiteten til samfunnet.


De intense duellene spilles på Bloomfield Road i Blackpool, et stadion med 16 500 tilskuere, og Deepdale i Preston, et moderne fotballstadion med 23 400 tilskuere. Da de to lagene møttes på Deepdale i 2013, skapte en Preston-seier en slik eufori at det oppstod en stor baneinvasjon, noe som ytterligere forsterket den intense rivaliseringen i Nordengland, som du nå kan ta del i på din neste fotballreise til Nordvest-England. Kontakt oss for å finne ut hvordan du kan oppleve et ekte Championship-derby med intens stemning, sterke følelser og krig på banen, eventuelt i kombinasjon med en eller flere Premier League-kamper i nabolandene Liverpool eller Manchester.

Andre Rivaliserende oppgjør