Exeter City mot Plymouth Argyle

Devon-derbyet

I regionen Devon, sørvest i England, finner du rolige landsbyer, milde temperaturer og vakre sandstrender, men du finner også et av derbyene det er verdt å reise for. Klubbene Exeter City F.C. og Plymouth Argyle frister begge et liv i den engelske League One, en liga som vanligvis ikke har verdens befolkning, men når de to lagene går på banen mot hverandre, er det til internasjonale atmosfærer, utsolgte stadioner og en følelse av å være veldig, veldig langt fra en typisk League One-kamp.


Faktisk er rivaliseringen mellom de to klubbene så intens, både på og utenfor banen, at klubbenes rivalisering har blitt kåret til den nest mest intense rivaliseringen i engelsk fotball, bare overgått av to andre sør-engelske klubber, Portsmouth og Southampton. Rivaliseringen skyldes blant annet at Exeter er regionens hovedstad, mens Plymouth er et selvstyrt område i regionen Devon. Faktisk litt som Madrid og Barcelona i Spania. Du bør derfor oppleve derbyet hvis du liker intens stemning, intens rivalisering, fotball av en annen verden og selvfølgelig hvis du liker å oppleve en annen del av England enn London, Manchester og Liverpool, som tradisjonelt er landets fotballdestinasjoner. Her nede på sørkysten er fotball mye mer enn 22 menn og en ball.


I Exeter spilles kampene på den over 100 år gamle St James Park med en kapasitet på nesten 9 000, mens kampen i Plymouth spilles på den noe større Home Park, som har en kapasitet på over 16 000.000, og derfor også det absolutt beste stedet å oppleve den intense atmosfæren fra det øyeblikket Plymouth Argyle tar til banen for det historiske derbyet, som først ble spilt i 1908.


Opplev den lokale atmosfæren, de sør-engelske pubene der lidenskap for fotball binder lokalbefolkningen sammen, ekte klubbkjærlighet og intens rivalisering, alt mens du nyter noen dagers ferie i et av Englands vakreste og varmeste områder. Kjærligheten til fotballen, atmosfæren og hjembyene er tydelig overalt, og de store pengene i de høyere divisjonene er ikke til å ta feil av. Devon Derby er ekte feiring, kjærlighet og rivalisering slik fotball skal være. Ta kontakt med oss for å høre mer om mulighetene for å oppleve en av de mest intense og stemningsfulle kampene i Storbritannia, i en region som bare noen få kjenner til.

Andre Rivaliserende oppgjør