Dortmund mot Schalke

Ruhr Derby

Kampene mellom Borussia Dortmund og Schalke 04 regnes som en av Tysklands heftigste og mest intense rivaliseringer, og er et must for enhver derbyfan. Begge klubbene holder til i det historisk sett fattigere Ruhr-distriktet og har røtter i arbeiderklassen, der fotballen har stått i sentrum i generasjoner. Den første kampen mellom de to rivalene ble sparket i gang i 1925, og siden den gang har de to rivalene tørnet sammen 159 ganger, hvorav Schalke 04 har vunnet 60 og Dortmund 56. I nyere tid er det imidlertid Dortmund som har overtatt tronen i Ruhr-distriktet.


Kampene spilles på regionens to hovedstadioner i Gelsenkirchen og Dortmund. Ruhr-derbyet spilles for fulle hus, noe som betyr at kampen på Veltins Arena, Schalkes hjemmebane, blir sett av over 60 000 tilskuere, mens den omvendte kampen på Signal Iduna Park i Dortmund har rundt 80 000 tilskuere.


Det er ingen politisk eller religiøs grunn til rivaliseringen mellom de to klubbene, men lidenskapen for fotball og den lokale klubben er så stor at fansen til begge klubbene aldri refererer til rivalen ved navn, men bare refererer til området der klubben ligger. Fansen til de to klubbene har i årenes løp skapt et slikt hat mot hverandre at kampen har blitt kalt "alle derbyers mor". Så hvis du er ute etter en av de heftigste og mest intense fotballkampene på kontinentet, bør du ta turen til Tysklands sentrale region. Her er fotball både et samlingspunkt og en "krig" på samme tid.


Hvis du vil oppleve "mor til alle derbies" her i Ruhr-distriktet og være nær de mest dø-harde fansen på South Stand i Dortmund og North Curve i Gelsenkirchen, spør oss om mulighetene. Her venter en fotballopplevelse du bare kan drømme om, og som du bare kan drømme om å finne i det ellers så velpolerte Tyskland. Dette er Ruhr med fans, støy og intensitet på nivå 2.0.

.

Andre Rivaliserende oppgjør