Dortmund mot Bayern

Den klassiske

Et av de største oppgjørene i den tyske Bundesligaen er toppoppgjøret mellom Ruhr-klubben Borussia Dortmund og den sørtyske storklubben Bayern München, som historisk sett har hatt makten i den øverste tyske fotballigaen. Det siste tiåret har kampene mellom de to rivalene vært direkte knyttet til det tyske mesterskapet, og vinneren av de innbyrdes kampene har ofte blitt kåret til mester. Derfor er det alltid mer enn nok på spill når de gule og røde skjortene tar til banen foran utsolgte stadioner.


Som om mesterskapskampen ikke var nok til å holde rivaliseringen i live, har Bayern München gjentatte ganger brent ilden ved å bringe noen av Dortmunds største stjerner til Allianz Arena. Noen av spillerne som har tatt turen sørover er Mario Götze, Mats Hummels og Robert Levandowski. Disse tre overføringene har også betydd en økt rivalisering for Dortmund-fansen, hvorav mange nå ser rivaliseringen med Bayern München som lik Schalke 04, som historisk sett alltid har vært Dortmunds primære rivaler, både på og utenfor banen.


Det tyske sammenstøtet mellom Dortmund og Bayern München spilles to ganger i året i ligaspill, og i Dortmund kolliderer de på den ærefryktinngytende Signal Iduna Park, et Colosseum av fotball. Klubbens stadion er kjent for sin intense atmosfære, som bare blir enda mer intens i ligaens første kamper. Opplev hvordan ”Südtribune” gynger og hvordan over 80 000 tilskuere holdes på beina i et derby som ikke blir mer intenst i den nordlige delen av Europa.


Den motsatte kampen spilles ved foten av Alpene i den sørligste delen av Tyskland. Her er BMW & rsquo; s hjemby hjem til den toppmoderne Allianz Arena, bygget i 2005 og har plass til 75 000 tilskuere. Hvis du liker bråk, jubel og intens kjærlighet til de berømte, vil du sannsynligvis være i nærheten av Südkurve, der klubbens mest innbitte fans sørger for en helt uforglemmelig atmosfære under de største kampene. Du kan alltid spørre oss om de beste plassene for de mest innbitte hjemmefansen, så hjelper vi deg med å oppfylle den ultimate tyske derbydrømmen.

Andre Rivaliserende oppgjør