Hibernian mot Hearts

Edinburgh-derbyet

Skottlands fotballscene har mer å by på enn Old Firm i Glasgow. I landets historiske hovedstad, Edinburgh, finnes det også en rivalisering med de samme politiske og sosiale undertonene som Glasgow-derbyet. Edinburgh-derbyet står mellom Leith-klubben Hibernian, preget av de grønne fargene til hovedstadens Celtic, mens Hearts (Heart of Midlothian) holder til i den mer velstående delen av hovedstaden, et område milevis unna Leith, den tunge arbeiderbydelen som strekker seg ned mot byens havn.


I Edinburgh er det tydelig at den største forskjellen mellom klubbene ligger i publikum, der det er arbeiderklassen mot eliten, snarere enn religioner. Derfor får du også mer lokal fotballatmosfære og flere lokale venner på den lokale puben hvis du ser kampen på Easter Road, Hibernians hjemmebane med 20 400 plasser.


Derbyets historie går lenger tilbake enn nesten alle andre derbyer i verden. De to klubbene møtte hverandre første gang i 1875, noe som gjør det til det eldste derbyet i verden i dag. Og hvis det ikke er historie nok, kan du glede deg over at byen er en av de best bevarte gamlebyene i Storbritannia, og at turistene strømmer til. Og hvorfor ikke krydre besøket ditt i Edinburgh med verdens eldste derby, og for den delen er vi eksperter på den beste opplevelsen.


Hvis du tilbringer en dag i byen, kan du enkelt dra ut til Tynecastle Park, på den andre siden av Haymarket, på ettermiddagen og være der i god tid til kampen om kvelden. Tynecastle ligner veldig på Easter Road, om enn litt mer moderne, og fargene på setene bidrar til forskjellen. Kapasiteten på Tynecastle er bare 300 færre enn hos nabokonkurrentene. Derfor er det ikke stadionopplevelsen som bør avgjøre hvor du ser derbyet, men heller hvilken klubb du liker best å heie på. Atmosfære på tribunen kan du være sikker på å finne uansett om du tar turen til Leith eller Haymarket.

Andre Rivaliserende oppgjør